Kedves Kollégák! 

2019. március 14-én mi, a Budaörsi Pedagógiai Nap résztvevői nagy többséggel úgy döntöttünk, hogy nyílt levelet írunk Orbán Viktor miniszterelnöknek az oktatásügy és jelenlegi helyzetünk tarthatatlansága miatt.

Ezt a levelet a mai napon 292 budaörsi kolléga aláírásával nyilvánosságra hoztuk, és napokon belül eljuttatjuk az ország összes nevelési, oktatási intézményébe.

Azt várjuk a kollégáktól (természetesen beleértve a NOKS-os és technikai dolgozókat is), hogy aláírásukkal támogassák a benne leírtakat.

Ennek a levélnek a csatolmányában található a miniszterelnöknek írt nyílt levél, az aláíróív és az adatvédelmi tájékoztató.

Az adatvédelmi tájékoztatóban részletesen leírtuk, hogy a beérkezett aláírásokat nem hozzuk nyilvánosságra, azoknak csak a számáról (összes beérkezett, ill. főváros, megyei jogú városok és megyeszékhelyek) tájékoztatunk. További részletezést nem adunk. (Természetesen egy-egy intézmény aláírói dönthetnek úgy, hogy saját csatornáikon megosztják kiállásukat a közvéleménnyel. Mi, 292-en nagyon büszkén tettük ezt.)

Az eseményre létrehozott honlapon (budaorsi-level.webnode.hu) folyamatosan tájékoztatunk a beérkezett aláírások számáról, és közzétesszük a sajtó-megjelenéseket is.

A kitöltött aláíróíveket kérjük, küldjék vissza a budaorsilevel@gmail.com címre, április 30-ig.

Tervünk, hogy a nyílt levelet a visszaérkezett aláíróívekkel együtt május elején személyesen adjuk át a címzettnek.

Ha a miniszterelnök úrnak írt nyílt levelünk tartalmával egyetért, kérjük, aláírásával támogassa azt!

Budaörs, 2019. április 8.

Köszönettel a szervezők nevében: Tollner József

a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium tanára

Kapcsolat: budaorsilevel@gmail.com

tollnerj@gmail.com

+36 20 3 99 22 33